Energie
Event
20-04-2023
 / 11:30 uur
 / 20-04-2023

WaterstofNHN: samenwerken aan een duurzame toekomst

WaterstofNHN is hét platform voor iedereen die zich bezighoudt met waterstof in Noord-Holland Noord. Het platform brengt bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en overheden fysiek en online samen. Tijdens het launch event op donderdag 20 april kom je meer te weten over de lopende waterstofprojecten in Noord-Holland Noord en kennismaken met partijen die hierbij betrokken zijn.

Van opwek tot en met afgifte

Steeds meer organisaties, bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken samen om de productie, distributie en toepassing van waterstof te ontwikkelen en stimuleren. De regio Noord-Holland Noord heeft alle kwaliteiten om een krachtig waterstof ecosysteem te ontwikkelen.

Er zijn al diverse waterstofprojecten in de regio gestart die de hele waardeketen omvatten: van productie en opslag tot en met transport en de toepassing van waterstof. Zoals ZepHYros in Den Helder, wat de technische werking van de gehele groene waterstofketen demonstreert voor de toepassing in schepen en zware voertuigen. DUWAAL geeft een kickstart aan de productie en afzet van waterstof voor gebruik in het wegtransport via tankstations.

Lancering WaterstofNHN

Om de samenwerking in de regio nóg verder te stimuleren is WaterstofNHN opgezet. WaterstofNHN is hét platform voor iedereen die zich bezighoudt met waterstof in Noord-Holland Noord. Het platform brengt bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en overheden fysiek en online samen. Door kennis uit te wisselen en verbanden te leggen tussen de juiste partijen zorgen we samen voor een snellere transitie naar een waterstofeconomie.

Wil je meer weten over de lopende waterstofprojecten in Noord-Holland Noord en kennismaken met partijen die hierbij betrokken zijn? Meld je aan voor de lancering van het platform WaterstofNHN, op donderdag 20 april in theater De Kampanje in Den Helder.

Foto van een tankstation

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt in het kader van de Regio Deal Maritiem cluster Kop van Noord-Holland: www.kopregio.nl.

Gerelateerd