Innoveren
Event
26-11-2020

Text mining

Bij het derde webinar van Data Science Alkmaar op donderdagmiddag 26 november a.s. staat text mining centraal.

Een zeer groot gedeelte van alle data die digitaal beschikbaar is betreft tekst. Tekst wordt gerekend tot ongestructureerde data, anders dan gestructureerde data, waarbij je werkt met kolommen en rijen. Text mining gaat over oplossingen om kennis uit deze teksten te halen.

Bijvoorbeeld om vragen te beantwoorden als: ‘Wat wordt er over onze organisatie gezegd op social media?’ of: ‘Wat zijn de problemen die in ons online klantenforum worden besproken?’, of: ‘Wat zijn de trends in de meldingen openbare ruimte?’ 

Er zijn heel veel, niet gestructureerde teksten in digitaal formaat beschikbaar die kunnen worden gebruikt voor het genereren van zeer interessante inzichten. Text mining is ook een belangrijk fundament van conversational platforms, de chatoplossingen die op steeds meer websites worden aangeboden. 

Wat gebeurt er allemaal achter de schermen om de vraag te kunnen interpreteren en te beantwoorden die je daar invoert?  Tekst mining biedt veel kansen, maar ook uitdagingen voor  vrijwel iedere organisatie. 

Dit webinar wordt wederom aangestuurd door gespreksleider Marijn Plomp en Frans Feldberg verzorgt een update voor wat betreft de ontwikkelingen rondom big data en AI in het algemeen en Data Science Alkmaar in het bijzonder.

Boeiende gasten Wendy Günther en Robin Zondag vertellen over de kansen die Textmining biedt, want zo is het: Data Science Alkmaar gaat over waarde creëren met (big) data en artificial intelligence. Wees erbij, zorg dat je ervan weet. 

Meld je alvast aan via de website van Data Science Alkmaar!

Meer weten over Data Science Alkmaar?

DataScience Alkmaar (DSA) is een platform waar bedrijfsleven, overheden en onderwijs samenkomen. Lees meer op onze projectpagina. 

gerelateerd