Toerisme
Event
25-11-2021
 / 09:00 uur

Regiosafari: Westfriesland

Op deze pagina vind je het volledige programma van Regiosafari: Westfriesland. De Regiosafari vindt plaats op donderdag 25 november.

Datum: donderdag 25 november 2021 van 9.00 tot 17.00 uur.

Wil je meer informatie over de Regiosafari’s in het algemeen? Lees dan hier verder!

Locatie plenair programma

Theaterkerk Hemels
Dorpsweg 121
1676 GH Twisk

Ochtendprogramma (09:00-12:00)

 • Inloop
 • Welkom door dagvoorzitter Géke McNab (projectleider Toerisme & Recreatie bij Ontwikkelingsbedrijf NHN) en opening door een wethouder uit Westfriesland
 • Verschillende sprekers nemen je mee in de wereld van het toerisme:
  • Hoe verhoog je de waarde van klantverwachting via reviewplatformen?
   Jan Scheele (Chief Creative Officer Strabico en Chief Meeting Officer van HybrideEvent.nl)
   Van Friesland en Limburg, tot Overijssel, Brabant en Costa Rica; Jan adviseert al jaren talloze ondernemers en overheden in de toeristische sector op het gebied van online marketing. In zijn masterclasses focust hij op de nieuwste mogelijkheden die er zijn, hoe je de meest gemaakte fouten voorkomt en welke praktische tips en apps je gelijk zelf kan gaan inzetten, zonder grote budgetten, met maximaal resultaat.
  • Holland boven Amsterdam: van destinatiemarketing naar destinatiemanagement?
   Roger Davids (bedenker van Visit Wadden en strategisch adviseur bij het merk Fryslân).
   Met een scherp oog voor kansen én de verbinding begeleidt Roger al jaren bedrijven en regio’s in strategische marketing vraagstukken. Toerisme is waardevol voor bewoners en bedrijven in het gebied. Hoe zorgen we samen voor toekomstbestendige banen en versterken we de cultuur- en natuur in de regio? Welke rol heb je als ondernemer, cultuurmaker, ambtenaar of regionale destinatiemarketingorganisatie? Tijdens deze presentatie deelt hij zijn recente ervaringen over destinatiemanagement.
 • Volg tijdens de NHNEXT uitzending het gesprek tussen ondernemers en wethouder. Wat verwachten zij van elkaar?

  • Gespreksleider Monique Ooms

  • Harry Nederpelt (wethouder gemeente Medemblik)

  • Inge Kuyt van Lodge 61. Circulair, duurzame verblijven en zorgboerderij met gouden Green Key gecertificeerd. Inge is tevens WBG-lid Toerisme.

  • Kees Vriend van Camping boven ’t Maaiveld Hoogwoud, dat in juli 2021 geopend is om natuurlijk en avontuurlijk te kamperen. Kees is tevens directeur van Land van Fluwel.

Op de NHNEXT pagina vind je meer informatie over de livestream. 

Middagprogramma (12:00-17:00)

Op safari door de regio! We vertrekken met de bus vanuit Theaterkerk Hemels de regio in. Je neemt een kijkje in de keuken bij en hoort de verhalen van de volgende ondernemers:

 • Saalhof
  Bij familiebedrijf Saalhof in Wognum kun je terecht voor de lekkerste wijnen geproduceerd in eigen wijnmakerij. Dagelijks geeft de familie enthousiast rondleidingen over de wijngaard en kunnen gasten terecht in bijgelegen restaurant Saalig waar zoon chef Ben op hoog niveau kookt. De Bed & Breakfast gevestigd in het oude landhuis, de vakantiewoningen en camperplaatsen tussen de druivenranken bieden plek tot 30 gasten.
 • Zuiderzeemuseumdepot schepen
  Dit is echt een verborgen parel waar nooit iemand komt. In Hoogwoud vind je het depot van schepen van het Zuiderzeemuseum en het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Tijdens deze unieke rondleiding hoor je alles over hun historie en over het belang van deze bijzondere schepen die hier bewaard liggen.
 • De Hooghe Heeren
  Het door de familie Beers aangekochte en recent verbouwde De Hooghe Heeren in Hoogwoud kent een lange geschiedenis. Het is ooit in 1953 geopend als filmzaal en inmiddels uitgegroeid tot een bruisende ontmoetingsplaats voor menig bezoeker en buurtbewoner. Naast een grand café is het is de plek waar meer dan 20 verenigingen zich thuis voelen.

 • Lodge 61
  Groen overnachten doe je bij Inge Kuyt en zoon Maarten van Lodge 61 in Medemblik. Met hun gouden Green Key certificering is het nog fijner genieten van het weidse uitzicht over het typische Westfriese landschap vanuit de verschillende overnachtingsplekken zoals (outdoor)lodges, campingplaatsen en een groepsaccommodatie. En is het elke dag weer feest met de eigengemaakte verse producten van de zorgboerderij.
 • Netwerkborrel
  Uiteraard sluiten we de dag gezellig af in Theaterkerk Hemels met een drankje, bittergarnituurtje én overheerlijke hapjes bereid door chef-kok Ben van Saalig.
  Voor geïnteresseerden is onder begeleiding van eigenaren René Smit en Gerda Blom een rondleiding in bovengelegen Bed & Breakfast Hemels mogelijk.

Aanmelden Regiosafari: Westfriesland

De Regiosafari’s zijn ontstaan vanuit de samenwerking tussen ondernemers, ondernemersfederaties, brancheverenigingen HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland, provincie Noord-Holland, gemeenten, Holland boven Amsterdam en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

*Door u aan te melden voor de regiosafari gaat u akkoord dat we u op de hoogte houden van toekomstige toeristische bijeenkomsten en informatie van NHN. U kunt zich hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

*De geldende coronamaatregelen worden gerespecteerd en u wordt gecontroleerd op uw coronatoegangsbewijs.

gerelateerd

Werken bij NHN?

Wij hebben vacature voor een acquisiteur / businessdeveloper om ons acquisitieteam te versterken!