Toerisme
Event
11-10-2023
 / 09:00 uur

Regiosafari regio Alkmaar 2023

Op deze pagina vind je het volledige programma van de Regiosafari door regio Alkmaar 2023. Ontmoet, inspireer en leer van elkaar op woensdag 11 oktober.
Logo - noord holland noord

Woensdag 11 oktober van 09.00 tot 17.00 uur

Ontmoet, leer en inspireer, op woensdag 11 oktober gaan we weer op Regiosafari door regio Alkmaar! Ben jij actief in de gastvrijheidssector in regio Alkmaar? Dan is dit hét event voor jou!

De thema’s dit jaar zijn duurzaamheid en generatiemanagement. Trends, tegentrends, concepten voor nu en later, het maken van duurzamere keuzes, werken met én voor verschillende generaties. Hoe pas je dit toe binnen jouw onderneming? En hoe zorg je dat je relevant blijft, nu en in de toekomst?

Ochtendprogramma

We starten de dag bij De Baan in Alkmaar. Deze unieke locatie met een rijke historie in de drafsport biedt ruimte aan een grote variatie aan evenementen. Van bedrijfspresentatie tot feestavond en van vergadering tot (sport)event. Na het welkomstwoord en een inkijkje in de locatie neem je deel aan twee interactieve sessies rondom duurzaamheid en generatiemanagement gegeven door Marjolein Risseeuw (Generatiestrateeg) en Merlijn Pietersma (Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie en Leisure strateeg).

Middagprogramma

Na de lunch stappen we in de bus om een kijkje te nemen bij inspirerende collega-ondernemers in de buurt. Een van die locaties is Camping Tuinderij Welgelegen, gelegen in natuurgebied de Eilandspolder in Graft. Welgelegen is begonnen als klein tuindersbedrijf en is inmiddels uitgegroeid tot rustige vakantiebestemming met kampeerplaatsen voor tenten, caravans, campers en vaste staplaatsen. Met een minimale footprint en het milieubewust telen op de tuinderij staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij deze oase van rust! Van de Eilandspolder gaan we door naar het Uitgeestermeer. Jachthaven Uitgeest is met zijn 450 ligplaatsen de ideale uitvalsbasis voor de vele mooie vaarroutes die deze regio rijk is. Daarnaast kun je hier ook terecht voor onderhoud, fietsverhuur, verschillende restaurants, recreatie en kun je verblijven in de nieuwe duurzame vakantiewoningen. De moderne en milieuvriendelijke faciliteiten maken dat Jachthaven Uitgeest is onderscheiden met de Blauwe Vlag en Groene Wimpel voor duurzame jachthavens.

Na het bezoek aan de middaglocaties sluiten we de dag weer gezamenlijk af bij De Baan met een hapje en een drankje.

Jij gaat toch ook mee op gratis Regiosafari door regio Alkmaar? Meld je snel aan via onderstaand formulier!

Locatie

De Baan Alkmaar
De Koning Willem Alexanderlaan 4
1815 LV Alkmaar

Programma

  • 09.00 – 09.30 uur – Inloop bij De Baan in Alkmaar
  • 09.30 – 13.00 uur  – Ochtendprogramma – interactieve sessies met lunch
  • 13.00 – 16.00 uur   – Middagprogramma – met de bus door de regio
  • 16.00 – 17.00 uur    – Afsluitend hapje en drankje bij De Baan

Naast de Regiosafari door regio Alkmaar gaan we ook op safari door de regio’s Westfriesland en De Kop. Meer informatie over de Regiosafari’s in het algemeen of een terugblik van de vorige edities vind je hier.


Blijf op de hoogte!

Wil je dat we je op de hoogte brengen van toekomstige andere events of nieuws voor toeristische ondernemers?

Schrijf je dan hier in!

Gerelateerd