Energie
Event
08-06-2021
 / 09:00 uur

North Sea Offshore 2021

Dit jaar vind de vijfde editie van North Sea Offshore plaats op dinsdag 8 juni 2021 in Den Helder. Deze lustrum editie vindt plaats in samenwerking met de Energy Reinvented Community.

North Sea Offshore (NSO) haalt internationale bedrijven en professionals naar Den Helder om te netwerken, kennis uit te wisselen en bekend te raken met alle mogelijkheden die de regio Noord Holland Noord op het gebied van mariene-, maritieme- en offshore energie te bieden heeft.

Deze editie besteden we aandacht aan de uitdaging van offshore energietransport en integratie in het onshore grid. Wat is de rol van waterstof in het transport van windenergie? Wanneer is offshore waterstofproductie mogelijk en economisch? Is het aantrekkelijk om de bestaande gasinfrastructuur te gebruiken voor waterstoftransport en is deze op het juiste moment beschikbaar?

Hoe zorgen we voor een soepele overgang van aardgas naar waterstof? Hebben we energiehubs of -eilanden nodig voor de omzetting van stroom en waterstof en zo ja, wanneer?

In deze online bijeenkomst gaan we in gesprek met de belangrijkste stakeholders van de energietransitie in de Noordzee van overheid, industrie, kennisinstellingen en ngo’s over de uitdagingen van het pekelen van offshore windenergie aan wal.

Als gevolg van COVID19 kunnen we u niet fysiek ontvangen in de Kampanje in Den Helder, maar verwelkomen we u wel om online deel te nemen aan het evenement.

The H2 Gateway project

Rene Genee (TNO) is als spreker onderdeel van het programma van North Sea Offshore op 8 juni. 

Om 14:10 vertelt hij over het creëren van waarde met systeem integratie in de praktijk met The H2 Gateway project.

Community Engagement

Conny van den Hoff (Directeur Den Helder Airport) is ook onderdeel van het NSO programma. 

Om 10:30 is zij de host van de Community Engagement sessie. 

Welkomstwoord

Jacoba Bolderheij (CEO Port of Den Helder) is ook onderdeel van het NSO programma. 

Om 13:35 heet zij alle gasten welkom, samen met Ton de Jong (Managing Director van TNO)

Meer weten of aanmelden?

Neem een kijkje op de website van North Sea Offshore. Hier vind je het programma, een impressie van een eerdere editie en informatie over aanmelden.

gerelateerd