Energie
Event
20-05-2021
 / 21-05-2021

Helderse Maritime Days in ‘hybride vorm’

Jaarlijks vindt in Europa de European Maritime Day (EMD2021) plaats. Een tweedaagse conferentie voor de maritieme sector, beleidsvormers en beslissers in de Europese lidstaten. Den Helder is gaststad in 2021, maar het evenement vindt in aangepaste, hybride, vorm plaats.

De EMD2021 wordt gehouden op 20 en 21 mei. Vanwege de maatregelen rond Covid-19 is in oktober besloten dat de conferentie een hybride karakter krijgt. Dat wil zeggen dat er niet meer dan het maximaal toegestane aantal bezoekers wordt toegelaten, de verwachting is dat dat tussen de 150 en 200 deelnemers zullen zijn. Daarnaast wordt het programma online aangeboden voor de overige deelnemers in Europa, de verwachting is dat dat er zo’n 800 zullen zijn.

Het thema van de conferentie is: “A green recovery for the blue economy” en zal plaatsvinden in de Kampanje op Willemsoord. De belangrijkste gasten die voor deze conferentie worden uitgenodigd zijn onder anderen de minister van Infrastructuur & Waterstaat mevrouw Van Nieuwenhuizen, de commissaris van de Koning, de heer Van Dijk, de gedeputeerden de heer Loggen, mevrouw Zaal en mevrouw Pels. Vanuit de Europese Commissie zijn dat onder andere de Eurocommissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij de heer Sinkevičius en relevante leden van het Europees Parlement.

Europese commissie

Bij het organiseren en inhoudelijk vormgeven van de EMD-conferentie wordt veel bepaald door de Europese Commissie zelf. Niettemin is de kracht van de conferentie de inbedding in de lokale en regionale actuele thema’s in relatie tot de maritieme sector. Bij de voorbereiding en de organisatie van dit evenement zullen Willemsoord, de Kampanje, Port of Den Helder, de Koninklijke Marine, het NIOZ, Wageningen Marine Research, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en andere organisaties en instanties worden betrokken.

Voor Den Helder sluit de EMD2021 aan bij de inzet die we doen met de branding van de haven en bij de recentelijk toegekende Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland die zich richt op de versterking van kennis en talent, maritieme innovatie en het benutten van de kansen van de waterstofeconomie.

Inschrijven Event

gerelateerd