Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop ‘SMart IsLand Energy systems – 28 november, Texel

28 november 2019, 09:00 tot 17:00

Op 28 november a.s. komt het Europese project SMILE (SMart IsLand Energy systems) naar Texel voor een interactieve workshop over het verduurzamen van eilanden. We beogen de kennis en ervaring die is opgedaan op de eilanden Madeira, Samsø en Orkney in te zetten om concrete verduurzamingsstappen te ontwikkelen op Texel.

Het programma:
09:00 – Inloop en koffie
09:15 – Introductie
09:45 – Texel en de energietransitie
10:15 – Presentaties Madeira, Samsø en Orkney
11:00 – Koffie pauze
11:20 – Presentaties technologie ontwikkelaars SMILE
12:15 – Lunch
13:15 – Workshops: lokale energy, systeem integratie en samenwerken
15:00 – Koffie pauze
15:30 – Energie spel: Rondje Texel
17:00 – Afsluitende borrel

In de avond is er de mogelijkheid om in een informele setting verder kennis te maken met de projectleden van SMILE tijdens een netwerkdiner. Wij willen u van harte uitnodigen om bij dit event aanwezig te zijn. Het wordt georganiseerd door de partners in SMILE, in samenwerking met TexelEnergie, Texlabs en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Op de dag zelf zal de casus van Texel en haar energie gerelateerde uitdagingen centraal staan. Echter zijn de ervaringen uiteraard ook interessant en goed toepasbaar op andere regio’s. Deze kunnen zeer goed helpen bij het concreet maken van de Regionale Energie Strategie (RES).

De locatie:
StayOkay Texel
Haffelderweg 29, Den Burg

Aanmelden is mogelijk tot maandag 25 november

Meld u hier aan

Mocht u allergieën hebben waar wij rekening mee dienen te houden, laat het dan zo snel mogelijk per mail weten aan Philo Tamis p.tamis@newenergycoalition.org.

Over SMILE:
SMILE ontvangt ondersteuning van de Europese Commissie via het Horizon 2020-innovatieprogramma. Het doel is het door ontwikkelen van nieuwe technieken die kunnen helpen bij het energieneutraal maken van eilanden waaronder: batterijen, slim elektrisch laden, warmte-opslag en waterstof. Deze nieuwe technieken worden gedemonstreerd en doorontwikkeld op drie eilanden: Madeira in Portugal, Samsø in Denemarken en de Orkney-eilanden in Schotland. Daarnaast is uitgebreid gekeken naar mogelijkheden om inwoners, bedrijven en overheid gezamenlijk te betrekken bij het verduurzamen van het eiland.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan stel deze gerust.
We hopen jullie allemaal te begroeten op 28 November.

Gegevens

Datum:
28 november 2019
Tijd:
09:00 tot 17:00