Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Roadshow MIT voor de Noordvleugel

19 juni 2017, 14:30 tot 17:00

Bezig met innovatie, in samenwerking met andere ondernemers?

Bent u een MKB-er, bezig met onderzoek en/of ontwikkeling van producten of diensten en doet u dit in samenwerking met andere ondernemers? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie uit de MIT-regeling (MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren).

Innovatieve ondernemers uit het MKB kunnen vanaf 3 juli een aanvraag indienen voor een Research & Development (R&D) samenwerkingsproject. Zo’n samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Ervaring leert dat niet alle aanvragen aan de vereiste criteria voldoen. Via deze bijeenkomst  helpen wij u op weg bij het maken van een goed onderbouwde aanvraag.

De Kamer van Koophandel organiseert op 19 juni 2017 een voorlichtingsbijeenkomst samen met de provincie Noord-Holland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

De bijeenkomst is bestemd voor (samenwerkende) MKB-ondernemers en intermediairs die overwegen een aanvraag in te dienen voor deze MIT-R&D tenderregeling. U krijgt informatie hoe de procedure van de regeling (tender) precies werkt, wat er van belang is om uw aanvraag goed in te dienen en hoe u uw kansen op een succesvolle aanvraag kunt vergroten. Daarnaast komen octrooitechnische zaken aan bod en de ondersteuning door de KvK en de provincies. Ook krijgt u antwoord op uw vragen over Europese (landbouw) subsidies.

Deze bijeenkomst biedt ook een mooie gelegenheid tot netwerken. Ondernemers kunnen onderling hun MIT-ervaringen uitwisselen en nieuwe contacten opdoen. Tijdens het afsluitende netwerkcafé kunnen ondernemers vragen stellen aan de deelnemende organisaties. Aanwezig zijn:

Provincie Noord-Holland
Kamer van Koophandel (KvK)
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
Octrooicentrum Nederland
Wilt u meer informatie over de MIT-regeling, bekijk dan de toelichting.

Meer weten over de internationale mogelijkheden voor grensoverschrijdende samenwerking? Bezoek dan de netwerklunch voorafgaande aan deze bijeenkomst.

Meer informatie over en aanmelden voor deze kosteloze bijeenkomst, kan hier.

Gegevens

Datum:
19 juni 2017
Tijd:
14:30 tot 17:00

Locatie

Provinciehuis te Haarlem
Haarlem, + Google Maps