Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Officiële aansluiting paprikakwekerij NH Paprika op het warmtenet HVC en de ondertekening van het Gebiedsakkoord Alton en omliggende buitengebied

10 januari 2019, 14:45 tot 18:00

Wij nodigen u van harte uit om getuige te zijn van de officiële aansluiting van Paprikakwekerij NH Paprika op het warmtenet van HVC en de ondertekening van het ‘Gebiedsakkoord Alton en omliggende buitengebied’.

De  aansluiting van paprikakwekerij NH Paprika op het warmtenet regio Alkmaar is een feit! Een indrukwekkende operatie waar met vakmanschap, in een intensief gebruikt gebied, kilometers warmteleidingen zijn aangelegd. Dit is een belangrijke stap in het waarmaken van de ambitie van het glastuinbouwgebied Alton om in 2030 voor de teelt van gewassen geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen.

De aanleg van het warmtenet is één van de projecten die onderdeel vormt van de revitalisering van het Altongebied, waaraan de provincie Noord-Holland, de gemeenten Heerhugowaard en Koggenland, energie- en grondstoffenbedrijf HVC, Ondernemersvereniging OVAL, Rabobank Alkmaar e.o., Stichting Greenport Noord-Holland en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord nauw samenwerken.

Deze stap in de verduurzaming van energieverbruik in de glastuinbouw is uitvoering van de energietransitie in de praktijk. Partijen grijpen de officiële aansluiting aan om ook afspraken te maken over de toekomst. Dat doen zij door ondertekening van het ‘Gebiedsakkoord Alton en omliggende buitengebied’. Hierin zijn concrete afspraken vastgelegd om het Altongebied toekomstbestendig te maken. Naast verdere verduurzaming en CO2-reductie in het glastuinbouwgebied hebben de afspraken ook betrekking op modernisering van het glasareaal, verbetering van de fysieke en digitale ontsluiting en het accommoderen van nieuwe vestigers uit het buitengebied.

Programma:

14.45                     Ontvangst
15.00                     Welkomstwoord door Marcel Numan, directeur-eigenaar NH Paprika
15.05                     Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw en Economie, provincie Noord-Holland
15.15                     Monique Stam, wethouder Economie en Duurzaamheid Heerhugowaard
15.20                     Ondertekening gebiedsakkoord
16.00                     Ontwikkeling warmtenet en geothermie, door Marco van Soerland, HVC
16.10                     Openingshandeling warmtenet NH Paprika en HVC
16.30                     Hapje en drankje, gelegenheid bekijken warmtepompaansluiting
18.00                     einde

Aanmelden:

Voor de organisatie is het van belang dat u zich aan- of afmeldt. Dat kan eenvoudig via het invulformulier hieronder. Aanmelden kan tot 5 januari 2019.

Bedrijf / organisatie*

Voornaam*

Tussenvoegsel

Achternaam*

E-mail*

Velden met * zijn verplicht

Gegevens

Datum:
10 januari 2019
Tijd:
14:45 tot 18:00

Locatie

NH Paprika
Noordscharwouderpolderweg 20a
Heerhugowaard,
+ Google Maps