Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass 5: duurzame energieoplossingen

10 februari 2020, 18:00 tot 21:00

Zoek jij naar meer inzichten in jouw rol in de energietransitie? Dan ben je op je plek bij de masterclasses over samenwerken aan duurzame energieoplossingen.

In 5 masterclasses word je meegenomen in de wereld van duurzame energie. Aan de hand van theorie, praktijkcases en discussies leer je de concepten en de potentie van duurzame energieoplossingen (beter) kennen. En leer je hoe je daarin keuzes kunt maken.

Masterclass 5: Energietransitie in de praktijk: het samenspel tussen bewoners, ondernemers, overheid en andere organisaties

Keuzes en doorwerking van beleid op verschillende niveaus: Europa, Rijk en Regionale Energie Strategieën. Aan bod komen ook de subsidies, de positie van gemeenten en andere spelers in de energietransitie. En de rol van gebiedsontwikkeling. Hoe neem je bewoners, samenwerkingspartners en je eigen organisatie mee? Aan de hand van een eigen casus komen de dilemma’s en mogelijke oplossingsrichtingen aan bod. Ook spelen we de We Energy Game: stel de ideale duurzame energiemix vast en maak daarmee dorpen en steden energieneutraal.

Spreker: Marc Pothast, oud interim-gemeentesecretaris en voorzitter Teamwork Technology corporatie, We Energy Game

Meer informatie? Klik hier!

Gegevens

Datum:
10 februari 2020
Tijd:
18:00 tot 21:00

Locatie

Hogeschool Inholland – Gebouw C
Bergerweg 200
Alkmaar,
+ Google Maps