Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass: Hoe financier je je innovatieve idee met crowdfunding?

2 mei 2019, 15:00 tot 18:00

Crowdfunding is de afgelopen jaren hard gegroeid en daarbij steeds volwassener geworden. Het is al lang niet meer alleen die financiering alleen voor hippe startups. Steeds meer ondernemers – zowel jonge bedrijven als ook oude (familie)bedrijven – maken er gebruik van. Zij halen financiering op die varieert van enkele tienduizenden tot wel meer dan twee miljoen euro. Naast het kapitaal, levert een succesvolle crowdfundingcampagne nieuwe klanten, merkbekendheid en omzetgroei op.

 

Deze masterclass geeft je inzicht in de mogelijkheden, de voorwaarden, de stappen die je moet nemen én de toegevoegde waarde van crowdfunding. Expert Maarten de Jong zal deze masterclass leiden, waarbij er mooie voorbeelden van crowdfunding voorbij komen, er ruimte is voor vragen en waarin ondernemer Simon Loerakker vertelt over zijn ervaringen.

Over de sprekers

Maarten de Jong is mede-oprichter van Oneplanetcrowd, crowdfundingplatform voor duurzame en maatschappelijke ondernemingen. Het platform realiseert al sinds 2012 financieringen (leningen en aandelen) voor ondernemers en voor duurzame energieprojecten. Inmiddels zijn meer dan tweehonderd bedrijven gefinancierd door de ruim dertigduizend beleggers van Oneplanetcrowd.

Ondernemer Simon Loerakker van Duraflow haalde ruim 600.000 euro aan groeikapitaal op via Oneplanetcrowd. In gesprek met Maarten de Jong en het publiek zal hij vertellen over zijn ervaring met deze financieringsvorm. Duraflow ontwikkelt, installeert en onderhoudt innovatieve koelsystemen voor serverruimten.

Wat je leert in deze masterclass

Na de masterclass is heb jij inzicht in:

  • Hoe je zelf gebruik kunt maken van crowdfunding
  • Welke mogelijkheden crowdfunding biedt
  • Hoe de verschillende vormen werken
  • Hoe het proces tot verkrijging eruit ziet
  • Welke meerwaarde je, naast het kapitaal, kunt halen uit je crowd van investeerders

Deze masterclass vindt plaats van 15.00-18.00 uur bij IDEA, Bergerweg 200, Alkmaar. Aanmelden? Klik hier 

 

 

Gegevens

Datum:
2 mei 2019
Tijd:
15:00 tot 18:00

Locatie

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
Bergerweg 200 (c-gebouw)
Alkmaar, 1817 MN
+ Google Maps
Telefoon:
072-5195774