Waterstoftrainingen door de New Energy Business School

Ontdek de kansen van waterstof voor jouw bedrijf

Wil je vooroplopen in de energietransitie en je impact vergroten? Dan is dit je kans! We hebben de handen ineengeslagen met de New Energy Business School om jou top-notch waterstoftrainingen te bieden. Academische onderzoekers en senior experts uit de industrie staan klaar om jouw waterstofkennis naar een hoger niveau te brengen. Het blijft zeker niet bij theorie, want praktische toepasbaarheid staat voorop. En het beste nieuws: de trainingen worden je gratis aangeboden door de Regiodeal Maritiem Cluster.

Waarom meedoen?

  • Netwerkboost: Ontmoet andere ondernemers, overheidsmensen, onderwijsprofessionals en experts. Een goudmijn voor nieuwe zakelijke kansen.
  • Innovatie: Krijg toegang tot de nieuwste technologieën en innovaties voor duurzame energie- en waterstofoplossingen.
  • Duurzaamheid = Winst: Een groen bedrijf is niet alleen goed voor de planeet, maar trekt ook klanten en investeerders aan.
  • Toekomstbestendig: De wereld verandert snel. Deze trainingen zorgen dat jij en je bedrijf klaar zijn voor de toekomst.
 
 

Wanneer?

Op 30 november 2023 start de training met de kick-off bij Alpha in Schagen (Loet 13, 1741 BN Schagen). Deze is van 16.00 tot en met 21.00 uur inclusief een lichte maaltijd. 

De vervolg trainingsdagen zijn gepland per doelgroep:

  • Bedrijfsleven op 16 januari, 19 maart en 21 mei 2024 van 09.00 tot 17.00 uur
  • Overheidsorganisaties op 17 januari, 20 maart en 22 mei 2024 van 09.00 tot 17.00 uur
  • Onderwijs op 18 januari, 21 maart en 23 mei 2024 van 09.00 tot 17.00 uur

Inhoud training

Trainingsdag 1: Energietransitie
De eendaagse training energietransitie biedt waardevolle inzichten en praktische kennis om de complexe wereld van energietransitie te begrijpen. Door deze cursus te volgen, ontwikkelen deelnemers een dieper inzicht in duurzame energiebronnen, opwek en verbruik, beleidskaders en technologische innovaties. Ook wordt besproken wat de verschillen zijn met het traditionele systeem en wat de kansen en uitdagingen zijn voor de wisseling naar nieuwe energiebronnen.

Trainingsdag 2: Waterstof inclusief VR
Waterstof wordt een belangrijk onderdeel van de toekomstige energiemix. Deelnemers leren in deze dag essentiële kennis over productiemethoden, toepassingen en de rol van waterstof in de energietransitie. Deze cursus opent de deur naar nieuwe perspectieven en kansen, waardoor deelnemers niet alleen de technologie begrijpen, maar ook strategisch kunnen inspelen op de groeiende waterstofeconomie.

Trainingsdag 3: Tools voor ondernemers
Van innovatieve productontwikkeling tot het begrijpen van marktkansen en het creëren van duurzame bedrijfsmodellen, deze dag rust ondernemingen uit met de tools die nodig zijn om te gedijen in de opkomende waterstofeconomie. Het resultaat is niet alleen een beter begrip van waterstof, maar ook een concreet stappenplan voor bedrijven om te ondernemen.

Drie doelgroepen

De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor drie sectoren: Overheidsorganisaties, Onderwijs en het Bedrijfsleven. Iedereen komt samen op de kick-off dag. De eerste twee trainingsdagen zijn inhoudelijk gelijk voor elke doelgroep, maar de derde dag, gepland op 21 mei 2024, is op maat gemaakt per sector.

Het aantal deelnemers voor de trainingen is inmiddels bereikt. Wil je toch graag bij de kick-off zijn stuur dan een mail naar [email protected].

jeanine de Kleijn

Heb je vragen over de trainingen? Neem vooral contact met mij op!

[email protected] | 06-15821266

Actueel

Innoveren
Nieuws

LEADER programma van start in West-Friesland en Kop van Noord-Holland

Plattelandsontwikkeling in de Kop en West-Friesland krijgt impuls van bijna €8 miljoen.
LEADER
Energie
Event

Kick-off waterstoftrainingen

Wil je vooroplopen in de energietransitie en je impact vergroten? Dan is dit je kans!
Regio Dealverduurzaming
Energie
Event

H2 Kenniscafé: waterstof, het financiële plaatje

Tijdens deze editie van het H2 Kenniscafé kijken we met financieel deskundigen, van PIM NH en ROM InWest, naar het financiële plaatje van waterstofprojecten.
Waterstofverduurzaming
Energie
Event

Webinar Netcongestie vanuit Liander en TenneT

Webinar rondom de recente ontwikkelingen op het elektriciteitsnet vanuit de netbeheerders.
netcongestie
Energie
Nieuws

Elektriciteitsnet Noord-Holland bereikt nu overal maximale capaciteit voor afname

Het elektriciteitsnet in Nederland komt steeds verder onder druk te staan.
Liandernetcongestieverduurzaming
Energie
Blog

Wettelijke verplichtingen voor bedrijven om te verduurzamen

Circulaire energie