Energie

Wind, water, zon, groengas, Noord-Holland Noord ontwikkelt zich tot hét centrum voor nieuwe technologie en bedrijvigheid op het vlak van duurzame energie. Innovatie in energie is de motor van een duurzame economie.

Noord-Holland Noord is dé plek bij uitstek voor ontwikkeling van duurzame energie. Wie zijn blik richt op het landschap, weet waarom: water, wind en zon (de regio heeft de meeste zonuren van Nederland). Windparken op zee, de Stad van de Zon, energieopwekkende dijken, het zijn iconen van de energieregio. Maar ook minder zichtbaar zit Noord-Holland Noord vol energie. De bodem herbergt een van de grootste gasopslagplaatsen van Europa, die van strategisch belang is voor de leveringszekerheid van gas in Noordwest-Europa.

Agri&Food

Noord-Holland Noord is groot in Agri & Food, zowel nationaal als internationaal. Onze bloembollen, zaden en groenten gaan de hele wereld over.

Water

De regio heeft zich ontwikkeld tot dé servicelocatie in Nederland voor offshore-activiteiten op de Noordzee. Ruim 150 platforms worden bediend uit onze regio.

Leisure

Jaarlijks zijn er ruim 7 miljoen toeristische overnachtingen in Noord-Holland Noord. Dankzij ons unieke Hollandse landschap positioneren we ons als ‘Holland boven Amsterdam’.