Previous
Next

Energie

Noord-Holland Noord gaat in Nederland voorop in de kennisontwikkeling én toepassing van duurzame energie.

Noord-Holland Noord: koploper in duurzame energie

Noord-Holland Noord gaat in Nederland voorop in de kennisontwikkeling én toepassing van duurzame energie. Dankzij het vooruitstrevende karakter, de enorme mogelijkheden op het gebied van kennis en kunde en de voordelen van de geografische ligging heeft Noord-Holland Noord alles in huis voor innovatief en duurzaam ondernemen. 

Energie

Blog

Welkom in de energie regio Noord-Holland Noord!

Kunnen we de regio Noord-Holland Noord een energie regio noemen? Ja, we kunnen de regio Noord-Holland Noord met recht een energie regio noemen. Denk bijvoorbeeld aan de productie van gas, olie, wind, zon, geothermie en waterstof, waar we in de afgelopen jaren veel innovaties hebben zien opkomen. Kennisontwikkeling is hierbij een belangrijke factor. Met de fundamentele kennis van ECN by TNO en de jarenlange ervaringen in het veld, is het logisch dat ondernemers opstaan die met nieuwe ideeën en nieuwe producten bedrijven in de energiesector starten. En met succes!

Projecten

Innoveren

GO!-NH Accelerator

GO!-NH is een accelerator (groeiversnelling programma) van de provincie Noord-Holland. Deze speciaal ontwikkelde programma’s ondersteunen startups en MKB’ers bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzaamheid.
CirculairGroene energieMKB
Energie

Energy Innovation Park

Energy Innovation Park is een uniek werkklimaat tussen nationale en internationale spelers uit de energiebranche. Het faciliteert bedrijfsruimte, kennis en R&D voor innovaties in traditionele, groene en nieuwe energie.
Energietransitie
Energie

TerraTechnica

Bedrijven en kennisinstellingen uit Noord-Holland Noord staan wereldwijd bekend om de innovatieve oplossingen voor mondiale uitdagingen op het gebied van de energietransitie. TerraTechnica is het verbindende platform voor onderwijs, onderzoek en innovatie in duurzame energietechnologie. Het bundelt de krachten en geeft vorm aan de ambitie van de regio.
Energie

LOGiC

LOGiC is een project waarbij internationale partijen een off-grid hybride energiesysteem ontwikkelen voor gemeenschappen in meer afgelegen gebieden, dat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.
0 %
Projectresultaten
0
Omzet
0
Aantal banen
0
Geïnvesteerd