Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve MKB-ers die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologie bedrijven en (logistieke) dienstverleners.
Na vier geslaagde programma’s waarbij we ruim veertig bedrijven in de agrofood sector uit heel Nederland hebben geholpen, starten we op 7 september 2022 met de vijfde editie van het Business Innovation Program Food. Denk je erover na om mee te doen? Ontdek tijdens de introductie workshop op 29 juni 2022 of het programma waarde toevoegt voor jouw bedrijf.
Ruim veertig bedrijven deden mee aan dit programma. Bedrijven die zich bezig houden met de eiwittransitie tot slimme software systemen, van het tegengaan van verspilling tot precisie landbouw. Allemaal dragen ze bij aan een duurzaam en gezond voedselsysteem.
Partners binnen dit programma zijn de Regionale ontwikkelingsmaatschappijen (LIOF, NOM, Innovation Quarter, Horizon, Oost NL, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en BOM) in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Invest-NL, Foodvalley NL en de Rabobank.