Agri & food: dé verstuin van Noordwest-Europa

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Noord-Holland Noord voedt de wereld

Als Noord-Holland Noord staan we internationaal bekend om onze innovatieve landbouw. Wereldwijd raakt men niet uitgepraat over onze moderne oplossingen voor (glas)tuinbouw, het veredelen en vermeerderen van zaden en bollen én de manier waarop wij hier voedsel verwerken. Van deze kennis, ontwikkeld in onze regio, wordt over de hele wereld gretig gebruikgemaakt. Nét als van de slimme, innovatieve energieoplossingen die ondernemers in deze regio ontwikkelen om de sector nog duurzamer te maken. Met kennis en kracht als belangrijkste ingrediënten is Noord-Holland Noord wereldleider in land- en tuinbouw. 

Lees verder

NHN
Rapport

De toekomstige arbeidsmarkt

Birch rapport: De toekomstige arbeidsmarkt van Noord-Holland Noord. Cijfers, knelpunten en kansen in vogelvlucht.
Investeren
Rapport

Greenport economische verkenningen

Key performance indicators agrifood complex.
Economie
Innoveren
Project

Teelt op Water

Binnen het project Teelt op Water werkt een consortium van agribedrijven en kennisinstellingen aan onder meer de ontwikkeling van Teelt-de-grond-uit technieken.
Circulairduurzaamheid
Agrifood
Project

Herontwikkeling glastuinbouwgebied Alton

Het Altongebied in Heerhugowaard is de oudste van de drie glasconcentratiegebieden in Noord-Holland Noord. Het gebied is in de jaren 70 en 80 in twee fasen ontwikkeld en kenmerkte zich door de aanwezigheid van vele rozentelers.