agri_80-80

Agri & Food

Noord-Holland Noord is dé verstuin van Noordwest-Europa. Een enorme variëteit aan groenten, aardappelen en fruit vindt vanaf het land en vanuit de kassen haar weg naar consumenten in binnen- en buitenland.

Noord-Holland Noord is ook een belangrijke leverancier van vlees en zuivel. Alkmaar geniet wereldfaam als kaasstad. En natuurlijk mag de visserij niet in dit rijtje ontbreken. Naast alle verswaar is Noord-Holland Noord een van de grootste productiegebieden van Europa voor bloembollen, bloemen en sierteelt. En op het gebied van zaadveredeling is Noord-Holland Noord met zijn Seed Valley absolute wereldtop.

Innovatiekracht

Die rijke schakering aan agrarische en groene bedrijvigheid maakt Noord-Holland Noord uniek: van glastuinbouw tot zilte teelt, van fruit tot fresia’s, van biologische productie tot grootschalige voedselverwerking. Met ruim 6500 bedrijven waarin 20.000 mensen werken en met een productie ter waarde van meer dan 3 miljard euro per jaar, is agribusiness een van de economische pijlers van de regio.

Voor de sector Agri&Food zijn twee belangrijke (kennis)clusters actief in de regio: Greenport NHN en Seedvalley.

water_80-80

Water

De regio heeft zich ontwikkeld tot dé servicelocatie in Nederland voor offshore-activiteiten op de Noordzee. Ruim 150 platforms worden bediend uit onze regio.

energie_80-80

Energie

De regio gebruikt haar kennis en infrastructuur bij de ontwikkelingen in de transitie naar duurzame energie, zoals (offshore) windenergie en biomassavergassing.

Leisure

Jaarlijks zijn er ruim 7 miljoen toeristische overnachtingen in Noord-Holland Noord. Dankzij ons unieke Hollandse landschap positioneren we ons als ‘Holland boven Amsterdam’.