Agri & Food

Holland boven Amsterdam is dé groentetuin van Noordwest-Europa. Een enorme variëteit aan groenten, aardappelen en fruit vindt vanaf ons land en vanuit onze kassen haar weg naar consumenten in binnen- en buitenland. Ook onze bloemen, bloembollen en zaden reizen de hele wereld over.

 

De regio staat internationaal bekend om zijn innovatieve landbouw. De (glas-) tuinbouw, de veredeling en vermeerdering van zaden en bollen én de voedselverwerking worden wereldwijd geroemd. Deze kennis, ontwikkeld in Holland boven Amsterdam, wordt in de hele wereld toegepast.

De verbinding met Energie en Water is hierbij zeer groot. Door kennis- en krachtenbundeling van bedrijven in de regio komen ondernemers tot slimme innovatieve energieoplossingen. Het maakt Holland boven Amsterdam wereldleider op het gebied van land- en tuinbouw.

Voor de sector Agri&Food zijn twee belangrijke (kennis)clusters actief in de regio: Greenport NHN en Seedvalley.

water_80-80

Water

De regio heeft zich ontwikkeld tot dé servicelocatie in Nederland voor offshore-activiteiten op de Noordzee. Ruim 150 platforms worden bediend uit onze regio.

energie_80-80

Energie

De regio gebruikt haar kennis en infrastructuur bij de ontwikkelingen in de transitie naar duurzame energie, zoals (offshore) windenergie en biomassavergassing.

Leisure

Jaarlijks zijn er ruim 7 miljoen toeristische overnachtingen in Noord-Holland Noord. Dankzij ons unieke Hollandse landschap positioneren we ons als ‘Holland boven Amsterdam’.

Share This