Actueel

Noord-Holland Noord onderneemt! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio waar we dagelijks werken aan de wereld van morgen. De nieuwste innovaties, ambitieuze plannen, inspirerende ondernemers – Ontwikkelingsbedrijf NHN verbindt, inspireert en deelt.

NHN
Nieuws

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)

De aangescherpte coronamaatregelen per 28 november 2021 hebben grote gevolgen voor ondernemers en werkenden. Daarom breidt het kabinet het steunpakket uit.
Coronavirus
Agrifood
Nieuws

Glasmonitor laat verduurzaming en modernisering glastuinbouwsector zien

Tot nu toe was er weinig gedetailleerde informatie over de glastuinbouw in Noord-Holland beschikbaar. De glasmonitor brengt daar verandering in. De monitor laat onder meer zien waar de glastuinbouw in Noord-Holland zich bevindt en welke gewassen er worden geteeld.
Algemeen
Nieuws

Winnaars NHN Business Awards

De beste ondernemers van Noord-Holland Noord in 2021 zijn bekend!
NHN Business Awards
Energie
Nieuws

Noord-Holland vraagt Europese steun voor waterstofplannen

Noord-Holland kan een flinke bijdrage leveren aan het vergroenen van de economie en er zo voor zorgen dat ook Nederland de Fit For 55 doelstellingen van de Europese Unie realiseert.
Waterstof
Nieuws

Nieuw innovatiecentrum in Den Helder: fysieke locatie van METIP nu officieel geopend

Afgelopen donderdag 19 november is in Den Helder de fysieke locatie van Maritime Emerging Technologies Innovation Park, kortweg METIP, officieel geopend.
Innoveren
Nieuws

Trots op je bedrijf? Laat het zien tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2022!

Van 21 t/m 26 maart 2022 ontmoeten inwoners, bedrijven en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Na drie succesvolle edities in West-Friesland – en uitstel van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2020 door corona – openen ook bedrijven in de regio Alkmaar en de Kop van Noord-Holland hun deuren.
Energie
Nieuws

Steven Koper aan de slag bij TerraTechnica en Tech@Connect

Per 15 november 2021 start Steven Koper in de nieuwe combinatiefunctie business developer TerraTechnica en programmadirecteur Tech@Connect. In deze rol gaat hij zich bezighouden met de doorontwikkeling en verduurzaming van de programma’s TerraTechnica en Tech@Connect.
Toerisme
Nieuws

Regiosafari geeft toeristische ondernemers een kijkje achter de schermen bij collega’s

In navolging van het succes van de Regiosafari’s in Alkmaar komt dit gratis evenement nu ook naar de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Ondernemers, beleidsmakers, marketeers, gastheren en -vrouwen uit de vrijetijdssector krijgen deze dag de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij collega-ondernemers in de regio.
Regiosafari
Coronavirus
Nieuws

Eindrapport Corona-Overbruggingslening

Uit het eindrapport van de Corona-Overbruggingslening bleek dat €300 miljoen het innovatieve bedrijfsleven overeind hield.
COL
Algemeen
Nieuws

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Sail Den Helder 2023 ondertekenen partnerovereenkomst

Ook komende editie zijn we weer trotse partner van Sail Den Helder. Tijdens deze editie van Sail Den Helder, die plaats zal vinden van 29 juni t/m 2 juli 2023, staat de verbinding tussen de energietransitie en jongeren centraal.
#Saildenhelder
Energie
Nieuws

Nieuwe waterstofdrone Doosan Mobility Innovation helpt energietransitie op Noordzee te versnellen

Tijdens een bijeenkomst van het METIP (Maritime Emerging & Enabling Technologies Innovation Park) in Den Helder beleefde de nieuwe waterstofdrone DS30W van het Koreaanse Doosan Mobility International (DMI) vandaag zijn Europese luchtdoop. DroneQ Robotics voerde 29 oktober een aantal succesvolle testvluchten uit boven de havenstad.
WaterstofEnergietransitieMETIP
Investeren
Nieuws

ROM InWest voor een innovatief en sterk ondernemersklimaat in Noord-Holland

Afgelopen vrijdag is de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) InWest gelanceerd in aanwezigheid van minister Stef Blok, gedeputeerde Ilse Zaal en wethouders Victor Everhardt en Pieter Dijkman. Met een kapitaal van €160 miljoen euro ondersteunt ROM InWest ondernemers in Noord-Holland die zich inzetten voor de versnelling van de energietransitie en de circulaire economie. Janet Nieboer is voorgedragen om per 1 januari 2022 aan te treden als directeur van ROM InWest. De ontwikkelingsmaatschappij gaat zich huisvesten in de Cupola XS — de voormalige koepelgevangenis in Haarlem.
ROM
Toerisme
Nieuws

4 recreatiebedrijven in de Noordkop gecertificeerd met duurzaamheidskeurmerk Green Key Gold

Het stimuleringsfonds Revitalisering Verblijfsrecreatie van De Kop Werkt! voorziet ondernemers ondersteuning bij het komen tot een vitaal en toekomstbestendig vakantiepark. Een onderdeel is het Energie- en & Duurzaamheidsprogramma waarbij de ondernemer advies en begeleiding krijgt bij het verduurzamen van hun onderneming.
Energie
Nieuws

“Actie ondernemen om te voorkomen dat ontwikkeling van de regio stilvalt”

Het besluit van netwerkbeheerder Liander om geen nieuwe grote bedrijven meer aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk, vormt een bedreiging voor de economische ontwikkeling in delen van Noord-Holland. Dat zegt directeur Thijs Pennink van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in een reactie op het besluit van Liander om het elektriciteitsnetwerk in grote delen van Noord-Holland voor de komende vier jaar op slot te zetten.
Innoveren
Nieuws

Gedeputeerde Pels: ‘Deze 8 ondernemers dragen bij aan onze klimaatdoelen’

Vandaag zijn 8 innovatieve ondernemers uit Noord-Holland geselecteerd om in een intensief programma van de provincie te werken aan de groei van hun onderneming. Van circulair toiletpapier tot sportvelden van oude schoenen en biologische geitenmelk voor baby’s.
GO!-NHduurzaamheid
Agrifood
Nieuws

Groot tekort aan mbo-personeel in zaadsector

Stichting Seed Valley heeft het aantal mbo-vacatures voor de richting lab analist en plantenteelt naast het aantal afgestudeerden van relevante opleidingen in de regio gelegd.
ArbeidsmarktSeed Valley
Investeren
Nieuws

‘Kijk nu ook eens naar het noorden’

Noord-Holland Noord is geen provincie, noch onderdeel van de metropoolregio Amsterdam. Dat maakt het lastig om op de politieke agenda te komen, zegt Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN in een interview met PropertyNL.
Energie
Nieuws

InVesta werkt samen met PosHYdon aan de eerste offshore groene waterstofpilot ter wereld

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie ten bedrage van 3,6 miljoen euro toegekend aan PosHYdon. PosHYdon is de eerste offshore groene waterstofpilot op een operationeel platform ter wereld. Met deze subsidie kan het consortium met de pilot van start gaan. Het overige benodigde deel van het bedrag wordt door de consortiumpartners gefinancierd.
InVesta