Actueel

Noord-Holland Noord onderneemt! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio waar we dagelijks werken aan de wereld van morgen. De nieuwste innovaties, ambitieuze plannen, inspirerende ondernemers – Ontwikkelingsbedrijf NHN verbindt, inspireert en deelt.

Energie
Nieuws

Westfriese bedrijventerreinen in 2040 energieneutraal

Vandaag, woensdag 12 mei, is het Duurzaam Ondernemersloket West-Friesland officieel gelanceerd tijdens een online talkshow gepresenteerd door Robert-Jan Knook. Het nieuwe loket gaat ondernemers op alle Westfriese bedrijventerreinen helpen bij de noodzakelijke energietransitie. De ambitie is groot; energieneutrale bedrijventerreinen in 2040!
duurzaamheidbedrijventerreinen
Innoveren
Nieuws

Uitvinders van de groene toekomst

Zonne- of windenergie zijn ingeburgerd. Maar groen gas uit zeewier of agrarisch afval? Of uitstootvrije waterstof en synthetische brandstoffen uit rioolslib of bermgras?
InVesta
Innoveren
Nieuws

Reddingsbrigade Den Helder gaat met drones muistromen detecteren en drenkelingen opsporen

Onder de noemer “Veilig kust-, strand- en duintoerisme” gaat in de Kop van Noord-Holland een proefproject van start om te onderzoeken hoe drones ingezet kunnen worden om muistromen te herkennen en drenkelingen te lokaliseren.
METIP
Agrifood
Nieuws

Bloemen en planten cadeau aan horeca Dijk en Waard

Ondernemersvereniging Alton (OVAL) wenst lokale horeca Dijk en Waard succes met bloemen en planten.
Alton
Energie
Nieuws

’Aansluiting Noordkop op waterstof is essentieel’

Het staat nog niet in de planning, maar dient er wel te komen: een aansluiting van de Noordkop op het waterstof-netwerk dat Nederland gaat aanleggen. Dit adviseert de studiegroep die afgelopen week het rapport Havenschets publiceerde over samenwerking van de havens van Den Helder, Groningen en Amsterdam.
Waterstof
Algemeen
Nieuws

Brandbrief 32 Noord-Hollandse gemeenten; ‘Maatwerk voor ondernemers die tussen wal en schip raken’

Alle bestuurders van de 18 gemeenten in Noord Holland Noord, de 6 gemeenten van regio Amstelland-Meerlanden, de 7 gemeenten van regio Zuid-Kennemerland & IJmond en Amsterdam ondersteund door de Provincie Noord Holland, het Economisch Forum Holland boven Amsterdam en het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord pleiten in een brandbrief gericht aan het Kabinet voor maatwerk bij de NOW en TVL subsidieregelingen.
CoronavirusLobby
Innoveren
Nieuws

Koreaanse maritieme waterstof brandstofcel-drones betreden de Europese markt via Nederlandse Gateway

Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van maritieme drones. Deze drones zijn voorzien van een waterstof brandstofcel en worden ontwikkeld door Doosan Mobility Innovation.
WaterstofMETIP
Innoveren
Nieuws

Made in Holland: beter voor iedereen

Reshoring geeft productie én arbeidsmarkt een impuls
Reshoring
Energie
Nieuws

NAM-complex op Oostoever in beeld voor bouw van Helderse waterstoffabriek

De NAM-locatie op Oostoever is in beeld voor de bouw van een waterstoffabriek later dit decennium. Daar liggen de gasbuizen die in de toekomst ook benut kunnen worden voor de distributie van waterstofenergie naar de rest van het land.
Waterstof
NHN
Nieuws

Enquête voortgangsevaluatie

In de dienstverleningsovereenkomst voor ONHN is bepaald dat er na drie jaar een voortgangsevaluatie wordt uitgevoerd. Om u te betrekken bij dit proces is een online enquête ontwikkeld.
Enquête
Toerisme
Nieuws

Met ‘luisterplekken’ is waddengebied officieel deel van internationale herdenkingsroute LRE

Met de ingebruikname van zgn. ‘luisterplekken’ zijn de provincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland officieel aangesloten bij Liberation Route Europe (LRE).
Visit Wadden
Toerisme
Nieuws

Regio zet Taskforce op versterken verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord

Noord-Holland Noord is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Om de toppositie van de Noord-Hollandse verblijfsrecreatie te behouden gaat de regio met ondernemers gezamenlijk aan de slag met het versterken van recreatiebedrijven zoals hotels en vakantieparken. Een Taskforce gaat gemeenten én ondernemers helpen met kennis en ervaring, het ontwikkelen van instrumenten en het bij elkaar brengen van partijen.
Innoveren
Nieuws

InVesta projecten ontvangen Europese subsidie om de vergassingstechnologie verder te ontwikkelen

Voor de transportsector en (chemische) industrie dat hoge temperatuur warmte nodig heeft, zijn duurzame moleculen een essentieel onderdeel om te kunnen verduurzamen. Bij InVesta werken verschillende partijen samen om innovatieve technologieën te ontwikkelen om uit reststoffen groen gas, biobrandstoffen en duurzame grondstoffen te creëren.
Groene energieGroen gasInVesta
Innoveren
Nieuws

Eerste paal waterstofwindturbine geplaatst

Vorige week is de eerste funderingspaal van de waterstofwindturbine van HYGRO geplaatst.
WaterstofDUWAAL
Coronavirus
Nieuws

Laatste aanvraagmogelijkheid COL

De COL-regeling loopt sinds april 2020 en het beschikbaar gestelde budget van € 300 miljoen is nagenoeg uitgeput. Er is nog een laatste mogelijkheid om een COL aan te vragen en de indiendatum is uiterlijk 16 mei 2021. Na deze datum is het niet meer mogelijk een COL of herbeoordeling aan te vragen.
Coronavirus
NHN
Nieuws

Nieuwe collega: Michiel Kraak

Sinds begin maart heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord Michiel Kraak mogen toevoegen aan het team. Michiel gaat aan de slag als Projectleider Duurzame Energie.
Nieuwe collega
NHN
Nieuws

Nieuwe collega: Géke McNab

Per half februari heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord Géke McNab mogen toevoegen aan het team. Géke gaat aan de slag als Projectleider Recreatie & Toerisme en stelt zich graag aan je voor.
Innoveren
Nieuws

Deelnemende bedrijven GO!-NH Accelerator en GO!-NH Growth 2021 bekend

Op vrijdag 5 maart hoorden 20 ondernemers dat zij zijn geselecteerd voor het MKB programma GO!-NH van de provincie Noord-Holland. Uit 37 ondernemingen werden zij gekozen als meest kansrijke initiatieven in de categorie ‘Sustainable Innovation’. Na een intensieve week van workshops en pitchtraining lieten de deelnemers zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de pitchronde.
GO!-NH