Actueel

Noord-Holland Noord onderneemt! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio waar we dagelijks werken aan de wereld van morgen. De nieuwste innovaties, ambitieuze plannen, inspirerende ondernemers – Ontwikkelingsbedrijf NHN verbindt, inspireert en deelt.

Agrifood
Nieuws

Groot tekort aan mbo-personeel in zaadsector

Stichting Seed Valley heeft het aantal mbo-vacatures voor de richting lab analist en plantenteelt naast het aantal afgestudeerden van relevante opleidingen in de regio gelegd.
ArbeidsmarktSeed Valley
Investeren
Nieuws

‘Kijk nu ook eens naar het noorden’

Noord-Holland Noord is geen provincie, noch onderdeel van de metropoolregio Amsterdam. Dat maakt het lastig om op de politieke agenda te komen, zegt Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN in een interview met PropertyNL.
Energie
Nieuws

InVesta werkt samen met PosHYdon aan de eerste offshore groene waterstofpilot ter wereld

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie ten bedrage van 3,6 miljoen euro toegekend aan PosHYdon. PosHYdon is de eerste offshore groene waterstofpilot op een operationeel platform ter wereld. Met deze subsidie kan het consortium met de pilot van start gaan. Het overige benodigde deel van het bedrag wordt door de consortiumpartners gefinancierd.
InVesta
Energie
Nieuws

Samenwerken aan het versnellen van de energietransitie

Tijdens een livestream van NHNEXT hebben Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Stichting New Energy Coalition op dinsdag 6 juli hun verdere samenwerking aangekondigd. Samen willen zij zich sterk maken voor het versnellen van de energietransitie.
EnergietransitieNew Energy Coalition
Innoveren
Nieuws

Fieldlab TechValley stap dichterbij

Al een aantal jaar werken innovatieve machinebouwers in Noord-Holland Noord samen op het gebied van de digitalisatie van productieketens (Smart Industry). Met de toezegging van Hogeschool Inholland voor het huisvesten van het Fieldlab TechValley bij Hogeschool Inholland Alkmaar, wordt de samenwerking geïntensiveerd en toekomstbestendig.
Techvalley
Innoveren
Nieuws

Samenwerken aan waterstof in agribusiness

Op 15 juli 2021 is de handtekening gezet onder de ‘H2 in Agri Deal’. Hiermee willen Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN), New Energy Coalition (NEC) en Greenport Noord-Holland Noord (GPNHN) hun samenwerking verder uitbouwen. Om op deze manier vorm te geven aan energietransitie binnen de regio NHN, en hierbij in het bijzonder Noord-Holland Noord te positioneren als testbed voor waterstofketens in de agribusiness.
Energietransitie
Algemeen
Nieuws

Regionale ontwikkelingsmaatschappij ondersteunt ondernemers bij het verzilveren van economische en duurzame kansen

De Metropoolregio Amsterdam, de regio Noord-Holland Noord en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hebben de handen ineengeslagen. Samen werken zij aan de oprichting van een regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).
ROM
Innoveren
Nieuws

Multimetaal uit Den Helder investeert in het innovatieve Symphony Wave Power

Multimetaal, technisch specialist in de metaalindustrie uit Den Helder, gaat investeren in golfenergie. Het bedrijf krijgt naast een aandeel in het project van Teamwork Technology, ook een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van de technologie van Symphony Wave Power. Daarmee maakt Multimetaal deel uit van een grote groep partners die werken aan de energie van de toekomst.
Energie
Nieuws

North Sea Energy Gateway (NSEG) lanceert met partners nieuwe webservice voor 750 energiebedrijven

Tijdens de 8e editie van het jaarlijkse Offshore Wind Connections is de lancering aangekondigd van een nieuwe webservice die leden toegang geeft tot meer dan 750 energiegerelateerde bedrijven in het zuidelijke deel van de Noordzee.
duurzaamheidoffshoreNSEG
Innoveren
Nieuws

GO!-NH teams schitteren op het podium tijdens online festival over duurzame innovatie

Na een groeiversnellingsperiode van 3 maanden vond gisteren het GO!-NH On Stage event plaats. De 20 teams van de GO!-NH Accelerator en GO!-NH Growth stonden op het podium van het slotevenement van GO!-NH. Hiermee werden zowel de zesde en zevende editie van het programma beëindigd.
GO!-NHStart-upsscale-ups
Investeren
Nieuws

Subsidie en ondersteuning voor verblijfsrecreatiesector

In 2019 en 2020 zijn ruim 300 verblijfsrecreatieparken en hotels meegenomen in vitaliteitsonderzoeken verblijfsrecreatie In Noord-Holland Noord. Uit de onderzoeken is gebleken dat het overgrote deel van het verblijfsrecreatieve aanbod in onze regio goed functioneert en toekomstbestendig is. Maar een deel van het aanbod vraagt nog wel de nodige aandacht. Hier zijn investeringen nodig om ook in de toekomst gezond te blijven.
VerblijfsrecreatieHIRB
Algemeen
Nieuws

ONHN en RPAnhn starten samenwerking in NHNEXT

In Noord-Holland Noord zijn in het afgelopen jaar diverse online initiatieven ontstaan om ondernemers te inspireren en informeren. Twee van deze online evenementen, talkshow NV NHN en NHNEXT, gaan voortaan samen verder onder de naam NHNEXT.
ArbeidsmarktRPAnhn
Vestigen
Nieuws

Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) open voor verplaatsing glastuinbouwbedrijven

POP3 is een Europees subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in Nederland.
Bedrijfsverplaatsingglastuinbouw
Innoveren
Nieuws

Koersen op AI – Maritieme ambities op het gebied van Artificiële Intelligentie in Nederland

De maritieme sector neemt een voortrekkersrol op het vlak van Artificiële Intelligentie (AI). Meer dan zestig vertegenwoordigers vanuit het maritieme bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid hebben binnen de Nederlandse AI coalitie (NL AIC) samengewerkt aan een gezamenlijke agenda.
METIPAI
Innoveren
Nieuws

Fotonicapionier Pim Kat vindt in diagnosticeren hartfalen toepassing voor revolutionaire meettechniek

Na de verkoop van zijn bedrijf Technobis in 2019 wilde Pim Kat alleen nog maar leuke technische dingen doen op het gebied van de fotonica, waarmee hij al vijftien jaar pioniert. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
LSH
Innoveren
Nieuws

Derde editie Business Innovation Program Food start 8 september 2021

Is jouw bedrijf actief in de agrofoodsector en zie je kansen om meer waarde te halen uit grondstoffen door nieuwe toepassingen of door efficiëntere inzet? Meld je dan aan voor de kennismakingsworkshop van het Business Innovation Program Food op 7 juli 2021 van 10:00 tot 11:00 uur (online) en ontdek of het programma iets voor jou is.
Business Innovation Program Food
Innoveren
Nieuws

Wonderpoeder uit Langedijk zorgt voor revolutie: elektrische auto’s rijden veel verder, batterijen worden veel lichter

Elektrische auto’s rijden straks veel verder – tot wel zeventig procent, batterijen van telefoons gaan veel langer mee. En dat door ’wonderpoeder’ uit Langedijk.
Duurzame energie
Energie
Nieuws

Digitale- en robottechnieken voor de energiesector op de Noordzee

Energy Reinvented Community, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord/Maritime Emerging Technologies Innovation Park Noord-Holland (METIP) en DroneQ Robotics lanceren samenwerking.
EnergietransitieMETIP