Actueel

Noord-Holland Noord onderneemt! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio waar we dagelijks werken aan de wereld van morgen. De nieuwste innovaties, ambitieuze plannen, inspirerende ondernemers – Ontwikkelingsbedrijf NHN verbindt, inspireert en deelt.

Innoveren
Nieuws

Derde editie Business Innovation Program Food start 8 september 2021

Is jouw bedrijf actief in de agrofoodsector en zie je kansen om meer waarde te halen uit grondstoffen door nieuwe toepassingen of door efficiëntere inzet? Meld je dan aan voor de kennismakingsworkshop van het Business Innovation Program Food op 7 juli 2021 van 10:00 tot 11:00 uur (online) en ontdek of het programma iets voor jou is.
Business Innovation Program Food
Innoveren
Nieuws

Wonderpoeder uit Langedijk zorgt voor revolutie: elektrische auto’s rijden veel verder, batterijen worden veel lichter

Elektrische auto’s rijden straks veel verder – tot wel zeventig procent, batterijen van telefoons gaan veel langer mee. En dat door ’wonderpoeder’ uit Langedijk.
Duurzame energie
Energie
Nieuws

Digitale- en robottechnieken voor de energiesector op de Noordzee

Energy Reinvented Community, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord/Maritime Emerging Technologies Innovation Park Noord-Holland (METIP) en DroneQ Robotics lanceren samenwerking.
EnergietransitieMETIP
Innoveren
Nieuws

KVK Innovatie Top 100

De inschrijving voor de zestiende editie van de KVK Innovatie Top 100 is geopend. De Kamer van Koophandel (KVK) roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland op om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 9 juli 2021.
Innoveren
Nieuws

Extra focus voor groot MKB in Versnellingsprogramma GO!-NH

Het MKB-versnellingsprogramma GO!-NH van de provincie Noord-Holland is al een aantal maanden in volle gang voor startups en klein tot middelgroot MKB, maar vanaf vandaag kan ook groot MKB zich aanmelden om deel te nemen aan dit programma voor het versnellen van duurzame innovaties.
GO!-NH
Agrifood
Nieuws

Extra groene vetplanten Amigo Plant

Derde glastuinbouwbedrijf in Alton tekent voor aansluiting op warmtenet en breidt verder uit
Alton
Toerisme
Nieuws

Holland boven Amsterdam lanceert Tour de NHN

Nieuw wandel- en fiets concept gelanceerd voor regio Noord-Holland Noord
Holland boven Amsterdam
Energie
Nieuws

Westfriese bedrijventerreinen in 2040 energieneutraal

Vandaag, woensdag 12 mei, is het Duurzaam Ondernemersloket West-Friesland officieel gelanceerd tijdens een online talkshow gepresenteerd door Robert-Jan Knook. Het nieuwe loket gaat ondernemers op alle Westfriese bedrijventerreinen helpen bij de noodzakelijke energietransitie. De ambitie is groot; energieneutrale bedrijventerreinen in 2040!
duurzaamheidbedrijventerreinen
Innoveren
Nieuws

Uitvinders van de groene toekomst

Zonne- of windenergie zijn ingeburgerd. Maar groen gas uit zeewier of agrarisch afval? Of uitstootvrije waterstof en synthetische brandstoffen uit rioolslib of bermgras?
InVesta
Innoveren
Nieuws

Reddingsbrigade Den Helder gaat met drones muistromen detecteren en drenkelingen opsporen

Onder de noemer “Veilig kust-, strand- en duintoerisme” gaat in de Kop van Noord-Holland een proefproject van start om te onderzoeken hoe drones ingezet kunnen worden om muistromen te herkennen en drenkelingen te lokaliseren.
METIP
Agrifood
Nieuws

Bloemen en planten cadeau aan horeca Dijk en Waard

Ondernemersvereniging Alton (OVAL) wenst lokale horeca Dijk en Waard succes met bloemen en planten.
Alton
Energie
Nieuws

’Aansluiting Noordkop op waterstof is essentieel’

Het staat nog niet in de planning, maar dient er wel te komen: een aansluiting van de Noordkop op het waterstof-netwerk dat Nederland gaat aanleggen. Dit adviseert de studiegroep die afgelopen week het rapport Havenschets publiceerde over samenwerking van de havens van Den Helder, Groningen en Amsterdam.
Waterstof
Algemeen
Nieuws

Brandbrief 32 Noord-Hollandse gemeenten; ‘Maatwerk voor ondernemers die tussen wal en schip raken’

Alle bestuurders van de 18 gemeenten in Noord Holland Noord, de 6 gemeenten van regio Amstelland-Meerlanden, de 7 gemeenten van regio Zuid-Kennemerland & IJmond en Amsterdam ondersteund door de Provincie Noord Holland, het Economisch Forum Holland boven Amsterdam en het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord pleiten in een brandbrief gericht aan het Kabinet voor maatwerk bij de NOW en TVL subsidieregelingen.
CoronavirusLobby
Innoveren
Nieuws

Koreaanse maritieme waterstof brandstofcel-drones betreden de Europese markt via Nederlandse Gateway

Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van maritieme drones. Deze drones zijn voorzien van een waterstof brandstofcel en worden ontwikkeld door Doosan Mobility Innovation.
WaterstofMETIP
Innoveren
Nieuws

Made in Holland: beter voor iedereen

Reshoring geeft productie én arbeidsmarkt een impuls
Reshoring
Energie
Nieuws

NAM-complex op Oostoever in beeld voor bouw van Helderse waterstoffabriek

De NAM-locatie op Oostoever is in beeld voor de bouw van een waterstoffabriek later dit decennium. Daar liggen de gasbuizen die in de toekomst ook benut kunnen worden voor de distributie van waterstofenergie naar de rest van het land.
Waterstof
NHN
Nieuws

Enquête voortgangsevaluatie

In de dienstverleningsovereenkomst voor ONHN is bepaald dat er na drie jaar een voortgangsevaluatie wordt uitgevoerd. Om u te betrekken bij dit proces is een online enquête ontwikkeld.
Enquête
Toerisme
Nieuws

Met ‘luisterplekken’ is waddengebied officieel deel van internationale herdenkingsroute LRE

Met de ingebruikname van zgn. ‘luisterplekken’ zijn de provincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland officieel aangesloten bij Liberation Route Europe (LRE).
Visit Wadden