Actueel

Noord-Holland Noord onderneemt! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio waar we dagelijks werken aan de wereld van morgen. De nieuwste innovaties, ambitieuze plannen, inspirerende ondernemers – Ontwikkelingsbedrijf NHN verbindt, inspireert en deelt.

Toerisme
Nieuws

Regio zet Taskforce op versterken verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord

Noord-Holland Noord is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Om de toppositie van de Noord-Hollandse verblijfsrecreatie te behouden gaat de regio met ondernemers gezamenlijk aan de slag met het versterken van recreatiebedrijven zoals hotels en vakantieparken. Een Taskforce gaat gemeenten én ondernemers helpen met kennis en ervaring, het ontwikkelen van instrumenten en het bij elkaar brengen van partijen.
Innoveren
Nieuws

InVesta projecten ontvangen Europese subsidie om de vergassingstechnologie verder te ontwikkelen

Voor de transportsector en (chemische) industrie dat hoge temperatuur warmte nodig heeft, zijn duurzame moleculen een essentieel onderdeel om te kunnen verduurzamen. Bij InVesta werken verschillende partijen samen om innovatieve technologieën te ontwikkelen om uit reststoffen groen gas, biobrandstoffen en duurzame grondstoffen te creëren.
Groene energieGroen gasInVesta
Innoveren
Nieuws

Eerste paal waterstofwindturbine geplaatst

Vorige week is de eerste funderingspaal van de waterstofwindturbine van HYGRO geplaatst.
WaterstofDUWAAL
Coronavirus
Nieuws

Laatste aanvraagmogelijkheid COL

De COL-regeling loopt sinds april 2020 en het beschikbaar gestelde budget van € 300 miljoen is nagenoeg uitgeput. Er is nog een laatste mogelijkheid om een COL aan te vragen en de indiendatum is uiterlijk 16 mei 2021. Na deze datum is het niet meer mogelijk een COL of herbeoordeling aan te vragen.
NHN
Nieuws

Nieuwe collega: Michiel Kraak

Sinds begin maart heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord Michiel Kraak mogen toevoegen aan het team. Michiel gaat aan de slag als Projectleider Duurzame Energie.
Nieuwe collega
NHN
Nieuws

Nieuwe collega: Géke McNab

Per half februari heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord Géke McNab mogen toevoegen aan het team. Géke gaat aan de slag als Projectleider Recreatie & Toerisme en stelt zich graag aan je voor.
Innoveren
Nieuws

Deelnemende bedrijven GO!-NH Accelerator en GO!-NH Growth 2021 bekend

Op vrijdag 5 maart hoorden 20 ondernemers dat zij zijn geselecteerd voor het MKB programma GO!-NH van de provincie Noord-Holland. Uit 37 ondernemingen werden zij gekozen als meest kansrijke initiatieven in de categorie ‘Sustainable Innovation’. Na een intensieve week van workshops en pitchtraining lieten de deelnemers zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de pitchronde.
GO!-NH
Vestigen
Nieuws

Op zoek naar werk? Grijp je kans bij Banenmarkt NHN!

Doe mee aan de tweede online banenmarkt op 15 april!
RPAnhn
Algemeen
Nieuws

Nog ruim 20 miljoen beschikbaar COL regeling tot 14 maart

De landelijke commissie heeft voor € 17,6 miljoen aan aanvragen goedgekeurd. Dat betekent dat er nog ruim € 20 miljoen beschikbaar is voor de volgende periode(s). De volgende indiendeadline is 14 maart.
Energie
Nieuws

Meest kansrijke bedrijventerreinen voor energietransitie worden in kaart gebracht

Ontwikkelingsbedrijf NHN en PHB hebben Buck Consultants International (BCI) gezamenlijk opdracht gegeven voor een onderzoek naar de potentie van bedrijventerreinen in de energietransitie in Noord-Holland Noord (ca. 100) en de Metropoolregio Amsterdam (ca. 280).
Innoveren
Nieuws

3D-printers op de marinevloot, vliegveld voor drones

’Met de Regio Deal is Den Helder niet meer het verlegen jongetje dat onzeker om zich heen kijkt’
WaterstofregiodealMETIP
Energie
Nieuws

Circulair ondernemen in Noord Holland-Noord; een samenspel van uitdagingen en kansen

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Gelukkig gebeurt circulair ondernemen al volop in regio Noord Holland-Noord. In de regionale livestreams in de Week van de Circulaire Economie (1 t/m 6 februari 2021) bleek dat de ondernemers, ondanks obstakels, optimistisch zijn over circulair ondernemerschap.
Circulair
Investeren
Nieuws

Corona, Brexit en vestigingsklimaat sturen komst buitenlandse bedrijven

Nederland heeft in 2020 beduidend minder buitenlandse bedrijven weten aan te trekken dan in eerdere jaren. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Invest in Holland en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).
InternationaalNFIA
Innoveren
Nieuws

Mbo’ers en hbo’ers helpen mkb’ers West-Friesland via Werkplaats Digitaal Ondernemen

Ondernemers in West-Friesland kunnen sinds kort hun bedrijf beter voorbereiden op de toekomst. De Werkplaats Digitaal Ondernemen (WDO) helpt daarbij. Studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College helpen via die werkplaats de ondernemers met data-analyse, automatisering én online marketing.
DigitaliseringArbeidsmarkt
NHN
Nieuws

Aftrap NHN Match

Heb jij een baan waar je niet meer blij van wordt? Of werk wat misschien over een tijdje niet meer bestaat? Start dan nu met ander werk zonder een cv of passend diploma. Test jouw talent, doe een praktijkdag, leer bij wat nodig is en ga aan de slag in de Techniek, IT, Zorg of Agri samen met NHN Match.
ArbeidsmarktNHN Match
Innoveren
Nieuws

Studentenvoucher IDEA voor Krokolijn

De ondernemende studenten Job Rouwhorst, Kevin van Assem en Joep van der Geest hebben een IDEA studentenvoucher ontvangen. Een startkapitaal van 2000 euro met daarbij begeleiding van een ervaren ondernemer. Deze voucher krijgen zij voor hun product de Krokolijn. Dit is dé nieuwe innovatie voor alle stratenmakers en hoveniers tijdens het stellen van banden.
maakindustrieIDEA
Agrifood
Nieuws

Heeft zeewier effect op de methaanvorming bij koeien?

Voorlopig beeld uit project Zeewier in een gezonde melkveehouderij
zeewierveeteelt
Energie
Nieuws

Vattenfall kiest voor duurzame composiet oplossing bij bouw windmolens

Naast energie duurzaam opwekken, wil Vattenfall ook het bouwproces van windmolens zo duurzaam mogelijk laten verlopen. Vattenfall heeft een groep ondernemers uit Wieringerwerf opdracht gegeven om 140 zogeheten ‘monopile covers’ te produceren voor het offshore windpark Hollandse Kust Zuid.
Composiet