Actueel

Noord-Holland Noord onderneemt! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio waar we dagelijks werken aan de wereld van morgen. De nieuwste innovaties, ambitieuze plannen, inspirerende ondernemers – Ontwikkelingsbedrijf NHN verbindt, inspireert en deelt.

Energie
Podcast

Van wind tot waterstof, de energie van de toekomst!

In deze NHN podcast zijn Jan Willem Langeraar van HYGRO en Piet Warnaar van TNO te gast.
NHN
Podcast

Podcast: Thijs Pennink en Emile Roemer in gesprek

In de nieuwste podcast van ONHN bespreken Thijs Pennink en Emile Roemer de staat van de regio. Hoe staan we ervoor in Noord-Holland Noord? Hoe kijkt een buitenstaander naar onze regio? En hoe kunnen we ons beter profileren naar bijvoorbeeld Den Haag?
Lobby
Energie
Podcast

Maritieme Innovaties in de Kop van Noord-Holland dankzij de Regiodeal

In deze podcast spreken we Jim van der Mee, Partner bij DroneQ Aerial Services en Robin Zeinstra, Bestuurslid Strandzaken, Reddingsbrigade over de samenwerking en ontwikkelingen in het Maritime Drone Initiative in de Kop van Noord-Holland.
Maritime Drone InitiativeRegio Deal
Energie
Podcast

Hét expertisecentrum voor groen gas staat in Noord-Holland Noord

‌In deze podcast vertellen Peter Simões, directeur van InVesta, en Alexandre Zandbergen, Operations Manager van InVesta, alles over de plannen en technologieontwikkelingen die hier plaats vinden. Of het nu gaat om agri-residu, bermgrassen, rioolslib, zeewier, mest of zelfs plastic afval, van al deze grondstoffen kan duurzame energie en brandstof gemaakt worden. Groen gas is een onmisbaar onderdeel in de energietransitie.
EnergietransitieGroen gas
Vestigen
Podcast

Podcast over huisvesting buitenlandse werknemers

In deze podcast zijn Barry Koomen, logistiek manager van Action, en Harry Nederpelt, wethouder gemeente Medemblik, te gast. Zij hebben het met elkaar over de huisvesting van buitenlandse werknemers. Hoe staat het ervoor met de arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord? En hoe speelt huisvesting van buitenlandse werknemers hier een rol in?
Arbeidsmarkt
Vestigen
Podcast

Je bedrijf verduurzamen in onzekere tijden. Doen of niet doen?

Rob Meester is betrokken bij de verduurzaming van bedrijventerrein de Kolk in ’t Zand. Nico Meester is als projectleider betrokken bij de verduurzaming van bedrijventerreinen. Wat komt kijken bij verduurzaming van bedrijventerreinen en hoe gaat dit tijdens een pandemie? Antwoord op deze vragen worden gegeven in deze podcast!
duurzaamheid
Innoveren
Podcast

Podcast over de maakindustrie

Noord-Holland kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Of het nu gaat om high-tech wielbouwmachines, robots of machines voor de verwerking van zaden of fruit: deze bedrijven behoren wereldwijd tot de top in hun nichemarkten. Sinds vorig jaar zijn 10 van deze bedrijven samengekomen in het netwerk TechValley. Hans Keijzer van ZTI en Abdellah Ezzerari van NHN vertellen over de maakindustrie, het belang van samenwerken om te innoveren en welke rol TechValley hierin speelt.
Vestigen
Podcast

Podcast met Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN

Nationaal en internationaal zijn er verregaande maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Bijna alle bedrijven voelen de gevolgen van het virus en de getroffen maatregelen. Het Ontwikkelingsbedrijf heeft veel contact met bedrijven in Noord-Holland Noord.
Vestigen
Podcast

Plantenkwekerij Gitzels over bedrijfsverplaatsing en verduurzaming

Podcast met Mike Gitzels van Plantenkwekerij Gitzels en Dave Vlaming van Ontwikkelingsbedrijf NHN over verduurzaming van de glastuinbouwsector, innovatie en bedrijfsverplaatsingen
duurzaamheid
Vestigen
Podcast

Waarom kiezen datacenters voor Holland boven Amsterdam?

Zowel Microsoft als Google kozen voor Holland boven Amsterdam en specifieker Agriport A7 in Middenmeer. Bjorn Borgers van het ontwikkelingsbedrijf is nauw betrokken geweest bij de begeleiding van deze buitenlandse datapartijen naar Holland boven Amsterdam. In deze podcast (24 min.) vertelt hij hier meer over:
Innoveren
Podcast

Maritime Drone Initiative (MDI)

In oktober 2019 werd in Den Helder het Mobile Field Lab voor maritieme drones geopend. Het ‘Maritime Drone Initiative’ is nu een feit. Diverse partijen waaronder de Marine werken hierin nauw samen om de ontwikkeling van maritieme drones een boost te geven. John Spee, projectleider van MDI, vertelt over wat er allemaal staat te gebeuren rond maritieme innovaties. Eén ding is zeker; het MDI is nog maar het begin…
DroneMaritiem

Werken bij NHN?

Wij hebben vacature voor een acquisiteur / businessdeveloper om ons acquisitieteam te versterken!