Actueel

Noord-Holland Noord onderneemt! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio waar we dagelijks werken aan de wereld van morgen. De nieuwste innovaties, ambitieuze plannen, inspirerende ondernemers – Ontwikkelingsbedrijf NHN verbindt, inspireert en deelt.

Vestigen
Podcast

Podcast over huisvesting buitenlandse werknemers

In deze podcast zijn Barry Koomen, logistiek manager van Action, en Harry Nederpelt, wethouder gemeente Medemblik, te gast. Zij hebben het met elkaar over de huisvesting van buitenlandse werknemers. Hoe staat het ervoor met de arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord? En hoe speelt huisvesting van buitenlandse werknemers hier een rol in?
Arbeidsmarkt
Vestigen
Podcast

Je bedrijf verduurzamen in onzekere tijden. Doen of niet doen?

Rob Meester is betrokken bij de verduurzaming van bedrijventerrein de Kolk in ’t Zand. Nico Meester is als projectleider betrokken bij de verduurzaming van bedrijventerreinen. Wat komt kijken bij verduurzaming van bedrijventerreinen en hoe gaat dit tijdens een pandemie? Antwoord op deze vragen worden gegeven in deze podcast!
duurzaamheid
Innoveren
Podcast

Podcast over de maakindustrie

Noord-Holland kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Of het nu gaat om high-tech wielbouwmachines, robots of machines voor de verwerking van zaden of fruit: deze bedrijven behoren wereldwijd tot de top in hun nichemarkten. Sinds vorig jaar zijn 10 van deze bedrijven samengekomen in het netwerk TechValley. Hans Keijzer van ZTI en Abdellah Ezzerari van NHN vertellen over de maakindustrie, het belang van samenwerken om te innoveren en welke rol TechValley hierin speelt.
Vestigen
Podcast

Podcast met Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN

Nationaal en internationaal zijn er verregaande maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Bijna alle bedrijven voelen de gevolgen van het virus en de getroffen maatregelen. Het Ontwikkelingsbedrijf heeft veel contact met bedrijven in Noord-Holland Noord.
Vestigen
Podcast

Plantenkwekerij Gitzels over bedrijfsverplaatsing en verduurzaming

Podcast met Mike Gitzels van Plantenkwekerij Gitzels en Dave Vlaming van Ontwikkelingsbedrijf NHN over verduurzaming van de glastuinbouwsector, innovatie en bedrijfsverplaatsingen
duurzaamheid
Vestigen
Podcast

Waarom kiezen datacenters voor Holland boven Amsterdam?

Zowel Microsoft als Google kozen voor Holland boven Amsterdam en specifieker Agriport A7 in Middenmeer. Bjorn Borgers van het ontwikkelingsbedrijf is nauw betrokken geweest bij de begeleiding van deze buitenlandse datapartijen naar Holland boven Amsterdam. In deze podcast (24 min.) vertelt hij hier meer over:
Innoveren
Podcast

Maritime Drone Initiative (MDI)

In oktober 2019 werd in Den Helder het Mobile Field Lab voor maritieme drones geopend. Het ‘Maritime Drone Initiative’ is nu een feit. Diverse partijen waaronder de Marine werken hierin nauw samen om de ontwikkeling van maritieme drones een boost te geven. John Spee, projectleider van MDI, vertelt over wat er allemaal staat te gebeuren rond maritieme innovaties. Eén ding is zeker; het MDI is nog maar het begin…
DroneMaritiem